Plåtbearbetning med omtanke.

Sedan 1894 har vi arbetat med plåtbearbetning. Det har krävt en hel del finurlighet och kunskap. Men också en hel del omtanke. Omtanke kring vår logistik och vår personal. Kring våra maskiner och vår produktion. Men framförallt om dig. Det är ju faktiskt på grund av dig som vi kan jobba med det vi tycker allra bäst om. Det är din uppfinningsrikedom som gör att vi kan fortsätta med det. Tack.

Malcolms idé.

I slutet av 1800-talet startade Malcom Johansson företaget M Johansson och söner AB. Syftet med företaget var att väva metallduk. Det var en produkt man använde för att tillverka pressgaller och silbrickor till mjölksilar. Något han var så pass duktig på att han vid sekelskiftet blev belönad med en silvermedalj på världsutställningen i Stockholm. Inte illa pinkat av en smålänning.

Industrin efter kriget.

Alla av Malcoms åtta söner började sin karriär på familjeföretaget. Sex av dem beslutade sig för att prova sina vingar på annat håll. Kvar att föra familjeföretaget vidare var Gunnar och Magnus. De tog över stafettpinnen från deras far strax efter det stora krigets slut. Då hade den industriella verksamheten precis börjat återhämta sig och produktionen gick varm även i Gnosjö.

Metall på modet.

År 1974 tar Magnus son Thomas över en tredjedel av företaget. Nu hade metallen letat sig in i designvärlden. Kunderna var inte längre lantbrukare utan formgivare. Och istället för råttfällor, pressgaller och oljefilter producerades nu sockerskålar, kaffekoppar och högtalarnät.

Sedan 1894.

Hundratjugofem år senare är vi kvar i Gnosjö. Efter millenieskiftet absorberade vi ett annat företag från trakten. Köpet förde med sig nya maskiner, ny personal och ny kunskap. Det är också därför vi idag är ett företag som arbetar med plåtbearbetning. Flera av de gamla produkterna hålls kvar i produktionen, men den nya maskinparken har gjort det möjligt att tillverka och bearbeta andra typer av produkter och detaljer. Till exempel åt telekom- och verkstadsindustrin.